TRÄNINGSUPPLÄGG VÅR OCH SOMMAR

Alla pass kommer att starta på utsatt tid, vi samlas senast 10 minuter innan för uppdelning i grupper och genomgång av dagens övningar. Aktuell information finner du i kalendern.

Måndagscykling (möjligt att välja på 2 alternativ) kl.18:00

Alternativ 1: gruppcykling på landsväg.

Våra ledare instruerar i hur man cyklar säkert tillsammans. Vi kommer att dela upp i grupper beroende på hastighet och hur långt deltagarna vill cykla. Ingen kommer att bli lämnad ensam. Målgrupp: Alla cyklister med racer är välkomna, men det är lämpligt att man har provat på att cykla racercykel på egen hand en tid så att man behärskar cykeln innan man börjar cykla i grupp. Inget krav på medlemskap för att prova på upp till 3 gånger. Perfekt som förberedelse för att delta i motionslopp på cykel, t.ex. Vätternrundan eller något av klubbens lopp.

Alternativ 2: fart-/tävlingsgrupp

Träningarna kommer att utgå från klubbens träningsupplägg som vi köpt från Topfysik. Målgrupp: Medlemmar i CK UNI med ambitionen att träna hårt oberoende av nivå. Är du inte medlem i CK UNI och vill prova på lite hårdare träning är du välkommen att provträna vid totalt 3 tillfällen, efter det är medlemskap ett krav och kommer vid behov att kontrolleras.

Torsdagscykling, kl.18:00

Fart-/Tävlingsgrupp

Träning med tävlingsliknande inslag t ex träningstävling – Linje. Träningarna kommer att utgå från klubbens träningsupplägg som vi köpt från Topfysik. Målgrupp: För medlemmar i CK UNI med tävlingsambitioner. Medlem ska ha visat på klubbens övriga pass att man säkert kan cykla i grupp och hantera sin cykel. Ingen provträning kommer att tillåtas. För provträning hänvisas till tisdagsträningen.

Lörsdagscykling, kl 09.30 (tiden kan justeras beroende på säsong) ”CK Uni capo del caffè”

Gruppcykling på landsväg med fikastopp. Våra ledare instruerar i hur man cyklar säkert tillsammans i grupp. Vi kommer att ha flera grupper baserade på ambition och hastighet. Ingen kommer att bli lämnad ensam om man valt rätt grupp. Samlingsplatserna kommer att varieras utifrån vald runda för att bland annat slippa onödiga transportsträckor genom Uppsala. OBS, det är alltså viktigt att titta i kalendern. Informationen i kalendern ska vara uppdaterad en vecka innan aktuellt pass. Lämplig för: Alla är välkomna att provträna 3 gånger därefter vill vi att du löser ett medlemskap med oss. Perfekt som förberedelse för att delta i motionslopp på cykel.

Regler

  • Bär alltid hjälm. Hjälm är obligatoriskt vid all cykling med klubben.
  • Lyssna på den träningsansvarige Vi har som mål att alltid ha minst en ledare med på träningen. Följ alltid anvisningarna och instruktionerna från ledaren när du deltar i klubbträningarna.
  • Meddela alltid ledaren. För att ledaren ska kunna se att alla kommit tillbaks efter passet måste ledaren meddelas om du behöver avvika tidigare. Normalt ska vi alltid ha en återsamling efter avslutat pass.

Utrustning

Utrustningen ska vara anpassad för ändamålet. På klubbens landsvägsträningar ska så kallad landsvägscykel/racer med bockstyre eller cyclocross med bockstyre användas.

Alla är ansvariga för sin egen utrustning, kom med en väl servad cykel, fräscha däck och bra bromsar. Ha alltid med reservslang, pump och taxipengar på klubbens träningar.

Vett och etikett

Respektera dina medtrafikanter. Du är en representant för klubben oavsett om du kör i klubbtröjan eller inte.

Följ trafikreglerna, var tydlig, förutsägbar och kör säkert! Visa respekt för medtrafikanterna – precis det vi själva kräver av dem. Var ett gott föredöme i trafiken.

Hälsa på andra cyklister

Alla cyklister är våra vänner – oavsett klubbtillhörighet. Så vi hälsar alltid på de cyklister vi möter. Det skapar en god stämning.

Skräp

Vi skräpar inte ned, ta med förpackningar och annat skräp hem igen.

Får ”vi” punktering slänger vi inte den gamla slangen i diket, vi tar med slangen och slänger den på avsedd plats, tänk på att alla klubbmedlemmar får stå för vad du gör.

Försäkring

Kontrollera att du är rätt försäkrad vid träning och tävling med klubben. I tävlingslicensen ingår endast en grundförsäkring som troligtvis behöver kompletteras, läs mer på Svenska cykelförbundets hemsida.

Söker du träningssällskap?

 

Flera medlemmar är aktiva på Facebook och aktuell träningsinformation kommer ofta upp där också.

Det finns flera Facebook-grupper som är kopplade till klubben:

CK UNI (officiell sida)

CK UNI Groupies (lvg)

CK UNI Mountainbike

Kommande evenemang

 

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Om CK Uni

 
En av Sveriges äldsta cykelklubbar

Låt oss blicka tillbaka några år, närmare bestämt till trettondagen den 6 januari 1908. Platsen är vaktmästarbostaden på Uppsala cellfängelse. Sju killar träffas där för att de har ett gemensamt intresse, nämligen cykel. De beslutar att bilda cykelklubben Union. Anledningen till att man träffades i Uppsala cellfängelse var att en av killarna hade en mor som var vaktmästare på fängelset. Inför inträdet i Riksförbundet ändrades dock namnet till CK Uni.

Kontaktinformation

 

Postadress
CK Uni – Cykel
Mikael Månsson
Torgny Segerstedts allé 89
752 57 Uppsala

Övrigt
Plusgiro: 132207-2
Swish: 123 526 18 47
E-post: info@ckuni.com

Söker du träningssällskap?

 

Flera medlemmar är aktiva på Facebook och aktuell träningsinformation kommer ofta upp där också.

Det finns flera Facebook-grupper som är kopplade till klubben:

CK UNI (officiell sida)
CK UNI Groupies (lvg)
CK UNI Mountainbike