TÄVLINGSINFORMATION

CK Uni

Klubbmästerskap

Varje år anordnar klubben klubbmästerskap på både landsväg och på mountainbike. KM i landsväg innehåller både ett tempo-lopp och ett linjelopp. Som aktiv medlem är du varmt välkommen att delta i dessa lopp.

Datum anslås när tävlingskalendern för kommande säsong fastslås.

Uppsalacrossen

Uppsalacrossen är ett cykelcross-lopp som klubben anordnar årligen i Sunnersta friluftsområde.

Detta sker under hösten, när det är lite lerigt, kallt och slirigt – precis vad cykelcross-cyklister älskar!

Det är ett mycket uppskattat lopp som drar till sig cyklister i alla åldrar och nivåer.

Tävlingsanmälan

Så här gör du för att skaffa tävlingslicens:

1. Se till att årsavgift för medlemskapet i CK UNI är betald.
  2. Följ anvisningar på SCF:s hemsida.

Kostnad för licens och beskrivning av olika licenstyper hittar du här.
(Notera att sidan blandat vänder sig till utövare och till klubb.)

Om du har frågor kontakta klubben via e-post: info@ckuni.com

Söker du träningssällskap?

Flera medlemmar är aktiva på Facebook och aktuell träningsinformation kommer ofta upp där också.

Det finns flera Facebook-grupper som är kopplade till klubben:

CK UNI (officiell sida)

CK UNI Groupies (lvg)

CK UNI Mountainbike

Det finns inga kommande evenemang just nu.

Om CK Uni

En av Sveriges äldsta cykelklubbar

Låt oss blicka tillbaka några år, närmare bestämt till trettondagen den 6 januari 1908. Platsen är vaktmästarbostaden på Uppsala cellfängelse. Sju killar träffas där för att de har ett gemensamt intresse, nämligen cykel. De beslutar att bilda cykelklubben Union. Anledningen till att man träffades i Uppsala cellfängelse var att en av killarna hade en mor som var vaktmästare på fängelset. Inför inträdet i Riksförbundet ändrades dock namnet till CK Uni.

CK Uni – Cykel
Mikael Månsson
Torgny Segerstedts allé 89
752 57 Uppsala